Ingredienten 5 personen |
---|
|
< Terug naar recepten
Bereidingswijze
- Was de driekleurensla. Bewaar 5 blaadjes voor de garnering en snijd de helft in fijne reepjes. Pureer de ander helft en laat hem goed uitlekken. Voeg de sla, geraspte kaas, 1 ei en het paneermeel toe aan het kippengehakt. Breng het gehakt op smaak met peper.
- Maak 5 grote burgers van het gehakt en bak de burgers in zo’n 7 minuten rondom gaar. Je kunt dit in een koekenpan met een beetje olie doen, maar ik gebruik voor burgers vaak de grillplaat. In dat geval smeer je de burgers in met een beetje olie en leg je ze op de plaat als deze echt goed heet is. Zijn je burgers al klaar, maar heb je de andere stappen nog niet helemaal af? Haal ze dan van de plaat en houd ze warm onder aluminiumfolie.
- Was de tros cherrytomaten en doe ze in een ovenschaaltje. Voeg een gesneden teentje knoflook, wat olie, zout en peper toe en zet het schaaltje een kwartiertje in de oven. Heb je voor afbakbollen gekozen? Dan leg je deze de laatste 8 minuten er gelijk bij!
- Breek de eitjes en bak er een paardenoog van. Wil je dat deze precies past op je broodje? Gebruik dan een bakring. Mix ondertussen in een kommetje de yoghurt met de mosterd en mayonaise en kruid eventueel af met peper.
- Snijd de broodjes doormidden en smeer de onder- en bovenkant van het broodje in met de saus van yoghurt en mosterd. Leg op de onderste helft een blaadje sla, daar bovenop wat tomaatjes, dan de burger en tot slot het gebakken ei. Eindig je stapel met de bovenkant van het broodje.