Geschiedenis

Het oorspronkelijke bedrijf is in 1968 opgericht door de heer Boer senior. In 1992 is zijn zoon Arjan Boer in de maatschap gekomen. In de tuinderij aan de Waalweg in Ridderkerk werd bloemkool, spinazie, chinese kool en soepgroenten geteeld.

De vraag naar verschillende slasoorten nam sterk toe. Er werden al slasoorten verbouwd en dat werden er steeds meer. In 1999 werd de maatschap versterkt door de komst van Joop den Hoedt. Maatschap Boer den Hoedt was geboren. Als snel hierna is Boer den Hoedt zich gaan specialiseren in de teelt van slasoorten. In 2017 heeft Joop zich teruggetrokken uit de maatschap. Arjan Boer en Leonard Boer zetten het bedrijf samen voort.

Image

Handel

In het begin verliep de afzet nog alleen via de Greenery, maar al snel werden er overeenkomsten gesloten met handelsbedrijven. Op dit moment verloopt de handel via: Marni Fruit, Kraaijeveld, Van Gelder, Bakker Barendrecht, Staay food Group, Veiling Zon en Paul Leegwater. Hierdoor kan From Boer zich helemaal toeleggen op het telen van bijzondere slasoorten.
ImageImageImage
Image

Groei & uitbreiding

In het jaar 2000 werd From Boer flink uitgebreid met een bestaande tuinderij aan de Verbindingsweg in Ridderkerk. Hierdoor kon de afzet fors vergroot worden. Maar de vraag naar slasoorten bleef groeien, terwijl From Boer door regels van de overheid grond moest inleveren aan de natuur.

Na een zoektocht werd in 2004 een nieuwe locatie gevonden om een compleet nieuw bedrijf op te zetten. Vanaf 2005 wordt aan de Voorweg in Ridderkerk op een zeer moderne wijze sla geteeld. Er wordt geteeld op water in plaats van op grond. Het belangrijkste voordeel van dit teeltsysteem is dat From Boer het hele jaar gewassen kan leveren met een constante kwaliteit. Dit mede dankzij belichting in de wintermaanden. Daarnaast kan de sla ook op de kluit geleverd worden. Kluitsla blijft veel langer vers en is decoratief in de keuken. Het maakt het ook mogelijk om de sla met kluit naar andere landen buiten de EU te exporteren, omdat de houdbaarheid verlengd wordt en de versheid gegarandeerd.

Na meer dan 15 jaar in Ridderkerk gewerkt te hebben aan kwalitatieve producten en een andere wijze van telen, is het nu, in 2020, de tijd gekomen dat we een volgende stap nemen. We gaan verhuizen naar Dinteloord. Hier kunnen we uitbreiden naar 6 ha. Oppervlakte is belangrijk aan deze locatie maar ook de voorzieningen. We hebben er een centrale energievoorziening (een eigen gasontvangstation en een eigen elektriciteitsstation). Dit zorgt voor continuïteit in energie. In de toekomst zal onze energie nog duurzamer worden doordat we bijvoorbeeld restwarmte van andere bedrijven kunnen gebruiken. 

Milieuvriendelijk

Met het oog op een schoon en veilig product ziet Boer den Hoedt dit teeltsysteem enorm zitten. De sla groeit in een systeem waar het water steeds weer gefilterd en hergebruikt wordt. Hierdoor ontstaat er een gecontroleerd, gesloten systeem van watergift en vinden er geen lozingen plaats in de natuur. Doordat het klimaat in deze kas veel droger is dan in grondteelt is de kans op ziekten klein. Ook behoort onkruid bestrijden en grond ontsmetten tot het verleden. Daarmee ontstaat er met recht een schoon en betrouwbaar product.