Sinds 2005 werd aan de Voorweg in Ridderkerk (nu in Dinteloord) op een zeer moderne wijze sla geteeld. Er wordt geteeld op water in plaats van op grond. Het belangrijkste voordeel van dit teeltsysteem is dat From Boer het hele jaar gewassen kan leveren met een constante kwaliteit. Dit mede dankzij belichting in de wintermaanden.


Met het oog op een schoon en veilig product ziet From Boer dit teeltsysteem enorm zitten. Al het regenwater op het bedrijf wordt opgevangen en gebruikt voor de slateelt. De sla groeit in een systeem waar het water steeds weer gefilterd en hergebruikt wordt. Hierdoor ontstaat er een gesloten systeem van watergift en vinden er geen lozingen plaats in de natuur. Met het oog op een schoon en veilig product ziet From Boer dit teeltsysteem enorm zitten. Doordat het klimaat in deze kas veel droger is dan in grondteelt heeft men veel minder last van ziekten. Ook hoeft men geen onkruid te bestrijden en grond te ontsmetten, waardoor er met recht een schoon en betrouwbaar product afgeleverd wordt. Er wordt voor 100% gebruik gemaakt van groene stroom.

From Boer gebruikt Ledverlichting om de sla te belichten; om ook in de wintermaanden sla van constante kwaliteit te kunnen leveren. Deze ledverlichting heeft ook nog eens significant lager energieverbruik.


Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Image
Al het regenwater op het bedrijf wordt opgevangen en gebruikt voor de slateelt. De sla groeit in een systeem waar het water steeds weer gefilterd en hergebruikt wordt. Hierdoor ontstaat er een gesloten systeem van watergift en vinden er geen lozingen plaats in de natuur. Met het oog op een schoon en veilig product ziet From Boer dit teeltsysteem enorm zitten. Doordat het klimaat in deze veel droger is dan in grondteelt, heeft men veel minder last van ziekten. Ook hoeft men geen onkruid te bestrijden en grond te ontsmetten. Waardoor er met recht een schoon en betrouwbaar product geleverd wordt. Er wordt voor 100% gebruik gemaakt van groene stroom.