Image
Ingredienten 8 personen
  • 1 kropsla
  • 100gr olijfolie
  • 85gr Tagatesse
  • 180gr bloem
  • 3 eieren
  • 2tl bakpoeder
  • 1tl gemberpoeder
  • snufje zout
  • 125ml slagroom
  • 250gr mascarpone
  • 10gr Tagatesse
  • citroensap
  • 50gr amandelen
  • takjes verse munt
< Terug naar recepten

Bereidingswijze

  1. Splits van de 3 eieren de dooier met het eiwit en klop de eiwitten met een mixer stijf. Als het eiwit stijf is, voeg je langzaam de Tagatesse toe. Mix op de laagste stand tot de Tagatesse en het eiwit goed gemengd zijn. Bewaar het opgeklopte eiwitschuim in een kommetje. Was de kropsla en pureer hem tot je, uitgelekt, 150 gram sla-puree hebt. In de meeste gevallen zal dit (bijna) je hele krop zijn.
  2. Klop de 3 eidooiers op tot ze lichtgeel zijn. Voeg daarna de olijfolie toe en de sla-puree. Mix alles tot je een homogeen mengsel hebt. Meng, in een aparte kom, alle droge ingrediënten. Dus de bloem, gember, het bakpoeder en zout. Voeg daarna de droge ingrediënten toe aan je mix van ei, olie en sla tot je een mooi glad beslag hebt. Spatel tot slot de opgeklopte eiwitten door je beslag. Hoe minder je spatelt, hoe luchtiger je cake straks is!
  3. Verwarm de oven voor op 180°C. Doe een beetje olie of boter in een cakevorm en bestuif hem met bloem, zodat je cake straks niet in het blik blijft plakken. Als je een siliconenvorm hebt, hoeft dit uiteraard niet. Vul de vorm met het beslag en bak de cake in zo’n 35 minuten gaar. Denk aan de sate-prikkertest! Haal de cake uit het blik als hij een beetje afgekoeld is en laat hem op een rooster verder afkoelen.
  4. Giet de slagroom in een kom en voeg de Tagatesse toe. Klop tot de slagroom stijf is. Mix op de laagste stand de mascarpone, zeste van citroen en citroensap erdoor. Hierbij geldt: goed is goed. Dus mix niet te lang en stop gelijk zodra het 1 geheel is! Je kunt de crème gelijk gebruiken, maar ook nog even in de koelkast bewaren tot je hem daadwerkelijk nodig hebt. Goed om te weten: afgedekt in de koelkast kun je mascarponecrème een paar dagen bewaren, dus je kunt hem perfect eerder maken en zo vast een deel van je voorbereidingen treffen.
  5. Rooster de amandelen in een droge koekenpan en hak ze fijn. Snijd de cake voorzichtig met een kartelmes in de lengte 2 x door de helft. Smeer de citroenslagroom op de bovenzijdes van de 2 cakelagen. Stapel de lagen weer op elkaar en strooi bovenop de geroosterde amandelen. Werk de cake verder af met wat verse muntblaadjes en schijfje of wat zeste van citroen.