Oosters sla-stamppotje met kastanjechampignons

Image

Oosters sla-stamppotje met kastanje-champignons

1. Schil

Schil de aardappelen en kook ze samen met de knoflook en gember gaar.


2. Bak

Verhit ondertussen de olijfolie in een pan en fruit de gesnipperde ui 1 minuut. Borstel de kastanje-champignons, halveer ze en voeg ze toe aan de ui. Bak alles 2 minuten en blus af met de sojasaus.


3. Voeg toe

Giet de gekookte aardappelen af, voeg de melk, gesneden sla en ¾ van de gebakken kastanje-champignons toe en stamp alles grof met een stamper.


4. Kruid af en geniet

Kruid af met peper en serveer de stamppot met de overgebleven gebakken kastanje-champignons in een stoofpotje.


Sla kun je vaak het hele jaar door eten. Maar in de winter heb ik nu eenmaal minder vaak zin in iets kouds. En dat is waar de meesten sla toch mee associëren. Maar zij hebben dit stamppotje vast nog nooit gemaakt!

Variëren met de koolhydraten is overigens ook hier gemakkelijk: Schep voor degenen die (nog) minder koolhydraten willen eten het stamppotje op een extra bedje van sla.

voor 4 personen

Ingrediënten

1kg kruimige aardappelen
2 kroppen driekleurensla
2 teentjes knoflook
2cm gember
2 ui
250gr kastagne-champignons
1el olijfolie
3el sojasaus
50ml melk
naar smaak peper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *